Goal in blessuretijd helpt Manchester City langs Newcastle

Marcel Roes • 22:42, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:54, 15-01-2024

Manchester City heeft met moeite, maar uiteindelijk wel overtuigend gewonnen van Newcastle: 2-3. De uitploeg stond bij ploeg nog achter met 2-1. Invaller Oscar Bobb kroonde zich in blessuretijd tot matchwinnaar.

Sean Longstaff liet St. James’ Park al in de 2e minuut juichen. De assistent-scheidsrechter constateerde echter buitenspel van de Newcastle-aanvaller en dus ging het feest niet door. Keeper Ederson van Manchester City raakte bij die situatie geblesseerd. Hij moest eraf.

Silva

In de 26e minuut telde een doelpunt aan de andere kant van het veld wel: Bernardo Silva zette de bezoekers op voorsprong door een voorzet van Kyle Wakker via zijn standbeen tegen de touwen te werken. Daarna leken de manschappen van Pep Guardiola het een beetje kwijt, want binnen een mum van tijd kantelde de wedstrijd volledig.

Alexander Isak schoot in minuut 35 vanaf randje 16 knap raak na een prachtige assist van Bruno Guimaraes. Nog geen 2 minuten later lag ook de 2-1 in het netje: Anthony Gordon kapte Walker uit en vond de verre hoek.

2e helft

ManCity wist wat het meest doen in het 2e bedrijf. De aanval werd dan ook volop gezocht, maar pogingen van Julian Alvaréz (vrije trap) en Phil Foden (afstandsschot) waren een prooi voor Newcastle-doelman Martin Dúbravka. Aan de andere kant faalde Isak opnieuw oog in oog met Ortega.

De Bruyne

City kreeg vleugels toen Kevin de Bruyne als invaller binnen de lijnen kwam. De Belg maakte er in de 74e minuut met een schuiver 2-2, waarna het duel beide kanten op kon. Uiteindelijk konden de bezoekers juichen toen Bobb in extremis voor de beslissing zorgde.

Dankzij de 3 punten is het gat met koploper Liverpool verkleind tot nog maar 2 punten. De 2 topploegen speelden allebei evenveel wedstrijden.