Goed nieuws voor Matthijs de Ligt? Bayern München-concurrent loopt spierscheuring op
i

Getty Images

Goed nieuws voor Matthijs de Ligt? Bayern München-concurrent loopt spierscheuring op

Sjors Tanis • 14:59, 14-09-2022 / Laatste Update: 05:37, 12-12-2023

Lucas Hernández komt voorlopig niet meer in actie voor Bayern München. De Duitse topclub meldt dat de Franse verdediger in het duel uit de groepsfase van de Champions League met FC Barcelona (2-0) een spierblessure heeft opgelopen.

Hij is meerdere weken uitgeschakeld. De 1 zijn dood (lees: blessure) is de ander zijn brood. Want Matthijs de Ligt keek tegen Barça nog toe vanaf de bank. Misschien mag hij de plek van Hernández wel overnemen.

Lees ook: Bayern verliest punten mede door De Ligt

Ook geen interlands voor Hernández

Hernández mist niet alleen enkele duels van zijn club, ook ontbreekt hij bij de interlands uit de Nations League die zijn land afwerkt tegen Oostenrijk en Denemarken. Zijn club omschrijft de blessure als een spierscheuring in de linkerdij.

Hernández had Bayern kort na rust met een kopbal op voorsprong gezet. De blessures van 2 andere Franse verdedigers, Benjamin Pavard en Dayot Upamecano, vielen mee. Beiden vielen dinsdagavond uit tegen FC Barcelona, maar worden de komende dagen weer op het trainingsveld verwacht. Noussair Mazraoui verving Pavard na 20 minuten tegen Barça.