Goedmakertje van MVV na rellen: duizenden fans mogen gratis naar thuispot tegen Den Bosch

Marcel Roes • 14:32, 08-11-2021 / Laatste Update: 06:01, 12-12-2023

MVV laat volgende week maandag bij de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch een paar duizend supporters gratis naar binnen. Iedereen die een los kaartje had gekocht voor de recente derby tegen Roda JC, krijgt een voucher om daarmee een gratis kaartje voor de ontmoeting met Den Bosch te bestellen.

De Limburgse derby in Maastricht moest ruim een week geleden kort voor rust bij een stand van 0-0 worden gestaakt vanwege supportersrellen. Volgens een woordvoerder van MVV gaat het om zo’n 3.500 mensen die tegen Den Bosch zonder te betalen naar binnen mogen. De 1.800 seizoenkaarthouders hebben sowieso al toegang tot De Geusselt.

Den Bosch

Het is onduidelijk of volgende week maandag ook supporters van FC Den Bosch welkom zijn. "Alle voorzieningen in het uitvak zijn door de aanhangers van Roda JC namelijk grondig gesloopt”, zegt de woordvoerder. De voorzieningen moeten eerst op orde worden gemaakt voordat het uitvak in het stadion in Maastricht weer toegankelijk is.

ME

Bij de derby tegen Roda JC zaten zo’n 6500 mensen in het stadion. Enkele minuten voor rust ging het mis nadat vuurwerk op het veld was gegooid. De Mobiele Eenheid moest ingrijpen om supporters van het veld te halen. Volgens MVV gaat het om ongeveer 25 personen die zich misdroegen. Zij krijgen een stadionverbod van 5 jaar en een boete.

De gestaakte wedstrijd tussen MVV en Roda wordt op 29 november uitgespeeld. Het is nog niet bekend of daar dan supporters bij mogen zijn.