Gold Cup: WK-ganger Canada in eigen goal-festijn niet langs Guadeloupe

Trevor Wagener • 10:01, 28-06-2023 / Laatste Update: 03:51, 12-12-2023

Canada is de Gold Cup 2023 begonnen met een gelijkspel tegen Guadeloupe (2-2). In het BMO Field in Toronto werd een achterstand weliswaar goedgemaakt, maar ook een zeer late gelijkmaker geïncasseerd.

Voormalig NAC-aanvaller Thierry Ambrose opende op aangeven van Jordan Leborgne de score. Na de pauze maakte Lucas Cavallini gelijk 1-1 en 10 minuten voor het eindsignaal leek Guadeloupe-verdediger Meddy Lina de schlemiel te worden met een eigen treffer.

'Gelukkig' voor hem en zijn ploegmaats werkte de Canadees Jacen Russell-Rowe de bal diep in de extra tijd óók in eigen doel. Bij Canada, dat vorig jaar debuteerde op het WK in Qatar, ontbreekt Bayern München-ster Alphonso Davies vanwege een spierblessure.

Gold Cup Canada-poule

De andere wedstrijd in Groep D ging tussen Guatemala en Cuba. Aanvaller Darwin Lom maakte op assist van Nathaniel Mendez-Laing kort na de pauze de enige treffer van het duel. Diep in de toegevoegde tijd van de 1e helft miste diezelfde Lom nog een penalty.