Gouden transfer? Debuterende Ricardo Pepi maakt direct doelpunt bij officieus debuut PSV

ED

Pim Huberts • 22:22, 15-07-2023 / Laatste Update: 07:44, 12-12-2023

Ricardo Pepi heeft bij zijn officieuze debuut voor PSV direct een doelpuntje geprikt. De 20-jarige Amerikaanse spits kroonde zich in de oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Oostenrijk tot matchwinner tegen Blau Weiss Linz, een club in de 2. Liga. De Eindhovenaren wonnen met 2-1.

PSV werd in de 4e minuut nog opgeschrikt door de Oostenrijkers. Ze kwamen op voorsprong. Gelukkig benutte Xavi Simons in de 14e minuut een strafschop om op gelijke hoogte te komen. Amper 2 minuten later maakte Pepi zijn eerste goal voor PSV. De spits is overgenomen van FC Groningen.

Oefenwedstrijden

PSV was de voorbereiding op het nieuwe seizoen vorige week begonnen met een nederlaag. Het Belgische Sint-Truiden was op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven te sterk: 1-2. Dat was het debuut van trainer Peter Bosz, Pepi kwam toen nog niet in actie.