Griekse pers hekelt 'respectloze' Virgil van Dijk na penalty in kwalificatiewedstrijd
i

PRO SHOTS / Stanley Gontha

Griekse pers hekelt 'respectloze' Virgil van Dijk na penalty in kwalificatiewedstrijd

Matthijs Nijhuis • 11:23, 17-10-2023 / Laatste Update: 22:17, 07-01-2024

Virgil van Dijk maakte maandagvond het verschil door in de blessuretijd een penalty goed te benutten. Oranje speelde geen fantastische wedstrijd tegen Griekenland, maar stapte dankzij Big Virg wel met de nodige 3 punten terug het vliegtuig in. De Griekse media waren achteraf niet zo gediend van onze grote verdediger...

Lees ook: Virgil van Dijk liet zich niet afleiden door laserpennen: 'Ik ben blij dat 'ie erin ging!'

In de nationale pers geven de Grieken zich gewonnen. "Ze (Griekse elftal, red.) hebben alles gegeven, maar Oranje was beter", concludeert Sportime. "Ze werden uiteindelijk geklopt door een strafschop, maar Nederland had al veel eerder kunnen scoren". Dat is aardig van ze! Dat Van Dijk zijn tong uitstak nadat hij ons op voorsprong schoot, konden ze niet waarderen: "Respectloos!", schrijft de krant.

Hoofdrol voor Odysseas Vlachodimos

De Grieken konden wel genieten van hun eigen Odysseas Vlachodimos. De keeper had een paar geweldige reddingen waardoor de score wel heel lang op 0-0 bleef staan. "Nederland was de betere ploeg, maar de Grieken speelden met passie", schrijft Sport24. Gazzetta was, anders dan Ruud Gullit, wel te spreken over de Nederlandse aanvallers: "Vlachodimos had geweldige reddingen en hield Griekenland altijd en overal overeind, maar Xavi Simons was dreigend, en ook Steven Bergwijn bewoog zich goed."