Groep F in de Champions League: Borussia Dortmund en PSG door, Newcastle United uitgeschakeld

Brian Vesseur • 00:11, 14-12-2023 / Laatste Update: 01:12, 08-01-2024

Alle ogen waren op woensdagavond gericht op Groep F in de Champions League. Borussia Dortmund was in die poule al door, maar er streden nog 3 teams om het andere ticket voor overwintering: Paris Saint-Germain, Newcastle United en AC Milan. Uiteindelijk ging PSG er met de tweede plek vandoor.

Het was een beetje stuivertje wisselen tijdens de wedstrijden. Voor de aftrap stond Dortmund op 10 punten, PSG op 7 punten en Newcastle United en AC Milan beiden op 5 punten.

De veranderingen in Groep F van de Champions League

Minuut 33: Newcastle United kwam als eerste op voorsprong (tegen AC Milan) en kwam daarmee op de tweede plek, boven PSG. Joelinton scoorde.

Minuut 51: Borussia Dortmund kwam op 1-0 tegen Paris Saint-Germain en daarmee hielpen de Duitsers Newcastle een handje. Door de 1-0 kwam Newcastle nog dikker op de tweede plek te staan.

Minuut 56: PSG kwam weer op gelijke hoogte tegen Borussia Dortmund en mocht dus weer hopen op die tweede plek. De tiener Warren Zaïre-Emery scoorde.

Minuut 59: AC Milan deed weer wat terug tegen Newcastle United en kwam zo weer terug in de race om de tweede plek. Dat niet alleen, door het doelpunt van Christian Pulisic klom PSG weer naar de tweede plek.

Minuut 84: AC Milan komt op voorsprong tegen Newcastle United, maar dat doet PSG geen pijn. De Italianen klimmen door de goal van Samuel Chukwueze van de vierde naar de derde plek. Er werden geen doelpunten meer gescoord, waardoor Milan verder bekert in (de tussenronde van) de Europa League.