Groep F: Leipzig verslaat Real Madrid, maar is nog niet door dankzij punt Shakhtar bij Celtic

Eimert Pruis • 00:55, 26-10-2022 / Laatste Update: 06:54, 08-01-2024

RB Leipzig heeft na 9 punten nog steeds geen ticket voor de volgende ronde van de Champions League. In Groep F wonnen de Duitsers thuis knap van het al geplaatste en enigszins gehavende Real Madrid. Leipzig won met 3-2 van de titelhouder.

Check hier alle uitslagen van dinsdagavond

In dezelfde poule moesten Celtic en Shakhtar Donetsk tegen elkaar. De Oekraïners maakten in de 2e helft gelijk (1-1) en dat houdt hen nog in de race voor een plek in de 8e finales van het miljoenenbal. Celtic mag nog 1 wedstrijd voor de premie spelen en moet overwinteren in het koude Schotland.

Leipzig verrast Real

Leipzig stond binnen 20 minuten al voor tegen de regerend Champions League-winnaar en grote baas van Spanje Real Madrid. Verdediger Josko Gvardiol en Christopher Nkunku waren de doelpuntenmakers. Vlak voor rust bracht Vinícius Júnior de spanning weer terug. In het 2e bedrijf zorgde Timo Werner nog voor de 3-1. De benutte pingel van Rodrygo in de 94e minuut kwam te laat.

Gvardiol scoort niet vaak en schreeuwt het dus uit

Mudryk zorgt voor spannende slotdag

Dus ging de blik vanuit Leipzig snel naar Glasgow. Op Celtic Park floot Serdar Gözübüyük voor het einde bij een stand van 1-1. Oud VVV-er Georgios Giakoumakis zette de Schotten nog op voorsprong. Supertalent Mykhailo Mudryk zorgde voor trieste gezichten bij Leipzig met een fraaie treffer.

1-4 in Leipzig

In een allesbeslissende clash gaan Shakhtar Donetsk en RB Leipzig bepalen wie verdergaat in de Champions League. Shakhtar gaat alleen door bij een overwinning, maar in Leipzig werd het nog 4-1 voor de Oekraïners.