Groep supporters van Vitesse klopt met spandoek aan bij clubleiding: 'Klaar mee'
i

Pro Shots

Groep supporters van Vitesse klopt met spandoek aan bij clubleiding: 'Klaar mee'

Yvo van Dorst • 22:49, 28-03-2023 / Laatste Update: 21:54, 11-12-2023

Een aantal supporters van Vak 112, de harde kern van Vitesse, hebben zich dinsdagavond gemeld op Papendal, het trainingscomplex van de Arnhemse club. Daar waren een aantal bestuursleden van de club aan het vergaderen over de stadionkwestie, maar zij kregen onverwacht bezoek.

De honderden fans die aan kwamen zetten lieten zich buiten het complex horen en riepen bijvoorbeeld dat ze er wel klaar mee waren. Er werd ook een spandoek opgehangen met de woorden 'Nedstede maffia', verwijzend naar het bedrijf van Michael van de Kuit dat eigenaar is van het stadion. Sommige fans mochten ook naar binnen om daar verder te praten over de situatie.

Heibel om de Gelredome

Vitesse is al een flinke tijd bezig met het gezeik om het stadion Gelredome. De Arnhemse club wil minder huur betalen, maar daar gaat Nedstede niet mee akkoord. Uiteindelijk is het conflict nu zo hoog opgelopen dat de KNVB de proflicentie van Vitesse gaat intrekken, als er geen duidelijkheid is over het stadion voor aankomend seizoen. Vitesse is daardoor naar de snelrechter gestapt.