Groot nieuws voor Louis van Gaal: veel steun voor Der Louis als nieuwe bondscoach Duitsland
i

Getty Images

Groot nieuws voor Louis van Gaal: veel steun voor Der Louis als nieuwe bondscoach Duitsland

Eimert Pruis • 12:54, 13-09-2023 / Laatste Update: 21:41, 11-12-2023

De voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB) Bernd Neuendorf sluit niet uit dat een buitenlander de nieuwe bondscoach van Duitsland wordt. De DFB onderzoekt op dit moment de opties en naar verluidt staat ook Louis van Gaal op het lijstje.

Na het ontslag van Hans-Dieter Flick is Duitsland op zoek naar een nieuwe bondscoach, die hoge ogen kan gaan gooien met de Duitsers op het EK in eigen land van komende zomer. Nog nooit had Duitsland een buitenlandse bondscoach, maar daar kan zomaar verandering in komen. "Op dit moment sluiten we geen opties uit", vertelde Neuendorf bij ARD. „We gooien geen enkele deur dicht. Ook een buitenlandse coach is een mogelijkheid."

Lahm looft Van Gaal

Bij BILD liet EK-toernooidirecteur Philipp Lahm weten dat hij Van Gaal uiterst geschikt vindt als bondscoach van Duitsland. Hij werkte eerder samen met de Nederlander bij Bayern München. "Als coach staat Louis van Gaal voor discipline, orde en structuur in de manier waarop hij zijn team laat spelen. Hij brengt dit altijd over door middel van zeer duidelijke communicatie. Bij Bayern was het de juiste man die de club op het juiste moment vorm gaf met zijn spelidee. Hij is een zeer sterke persoonlijkheid met veel ervaring."

Schweinsteiger zweert bij Van Gaal

Ook zijn voormalig ploeggenoot bij Bayern Bastian Schweinsteiger vindt dat Duitsland Van Gaal moet aanstellen. "Dat zou het beste voor dit team zijn. Hij heeft al veel grote veldslagen gewonnen. Het team heeft ook een persoonlijkheid met grote schouders nodig, waar het team op kan bouwen. Als je niet zo goed speelt, zal hij je dat ook zeggen."