Grote boze wolf komt langs in Spakenburg-sprookje: PSV is te sterk in halve finale

Brian Vesseur • 00:02, 05-04-2023 / Laatste Update: 02:20, 12-12-2023

Het sprookje van Spakenburg zit erop! De amateurs strandden dinsdagavond in de halve finale van de TOTO KNVB Beker, waarin PSV te sterk bleek. Pas in de 43e minuut viel het 1e doelpunt, uiteindelijk werd het 2-1! Spakenburg maakte het nog akelig spannend in de slotfase tegen het grote PSV.

Het duurde tot na 8'en voor er werd afgetrapt, want er moest nog een trekker (met een dj op de aanhanger) van het veld. PSV, dat op volle oorlogssterkte aan de wedstrijd begon, kreeg aan het begin van de wedstrijd - natuurlijk - de kansen. Guus Til had 2 keer de mogelijkheid om de score te openen in het 1e kwart, maar zijn kansen gingen naast.

Guti verlost PSV

Spakenburg hield goed stand, kreeg nog een paar halve kansjes, maar moest aan het einde van de 1e helft toch een doelpunt incasseren. Erick Gutierrez, tegenwoordig centrale verdediger, zorgde voor de (voor PSV) bevrijdende 1-0.

De 2e helft was nog geen minuut onderweg en de Eindhovenaren kwamen al op 2-0. Patrick van Aanholt werkte met zijn linker binnen.

Wát een goal van Green!

Spakenburg kwam opeens terug in de wedstrijd, en hoe! Dwayne Green poeierde van afstand héérlijk raak: Joel Drommel was compleet kansloos. Het is de 1e goal ooit van een amateurclub in de halve finale van de Nederlandse beker. Die kan Greene in ieder geval in zijn zak steken.

Hoewel Spakenburg nog wat kansjes kreeg, bleef het bij 2-1 voor de bezoekers. PSV gaat naar de finale, maar wát een prestatie van de amateurs van Spakenburg. PSV begon zelfs met tijdrekken om de zege over de streep te trekken.

Finale

PSV speelt op zondag 30 april de finale van de TOTO KNVB Beker. Feyenoord en Ajax vechten woensdag uit wie de tegenstander van PSV wordt.