Grote kale man Collina heeft mooie woorden voor Björn Kuipers: ‘We laten je niet met rust'
i

Getty Images

Grote kale man Collina heeft mooie woorden voor Björn Kuipers: ‘We laten je niet met rust'

Eimert Pruis • 04:46, 08-08-2021 / Laatste Update: 01:45, 05-01-2024

Björn Kuipers floot met Ajax-PSV zijn laatste wedstrijd in zijn imposante scheidsrechterscarrière. "0-4 winst voor PSV, niet een al te moeilijke wedstrijd", zo concludeerde hij na zijn laatste wedstrijd.

In zijn laatste duel als scheidsrechter gaf Kuipers nog een rode kaart aan Nicolás Tagliafico. Kuipers erkende in gesprek met ESPN dat hij eerst geel wilde trekken: "Ik dacht eerder aan geel. Tagliafico vliegt er wel aardig in, zie ik. Dit is wel gevaarlijk, dit is een directe rode kaart.

Dat kreeg ik ook gelijk in m'n oortje van mijn twee assistenten. Ik wilde geel trekken, dus ik nam even de tijd. Het is gewoon een gevaarlijke tackle. Wat het gevaarlijk maakt, is dat tweede been op het standbeen", analyseerde Kuipers, die ook uitlegde waarom het lang duurde voordat de VAR de goal van Ajax afkeurde: "Op het EK zaten we met een groter team. Daarom duurt het wat langer."

'Ik wilde met goed gevoel stoppen'

De arbiter vond het geen al te lastige wedstrijd om mee af te sluiten. Waarom hij überhaupt stopt? "Ik vind het mooi geweest. Ik heb nationaal en internationaal prachtige wedstrijden gefloten, maar het is mooi geweest. Ik wil met een goed gevoel stoppen. Na de EK-finale wilde ik eigenlijk stoppen, maar toen werd ik door de goede recensies toch weer aan het wankelen gebracht. Toen wilde ik toch graag afscheid nemen in Nederland met publiek erbij. Mijn assistenten gaan door, die gaan het nieuwe seizoen in. Maar Team Kuipers is er niet meer."

Collina spreekt Kuipers toe

In een videoboodschap werd Kuipers ook nog toegesproken door de legendarische scheidsrechter Pierluigi Collina: "Je bent een voorbeeld voor alle scheidsrechters in Europa en de rest van de wereld. Het enige wat ik wil zeggen is: gefeliciteerd. Het is goed om je familie meer aandacht te bieden, maar ik ga ook alvast mijn excuses aanbieden. Ik ben namelijk bang dat we je niet lang met rust gaan laten: de scheidsrechters hebben je nodig. Tot snel!"