'Grote stunt in Bundesliga: degradatiekandidaat denkt aan vertrokken Eredivisie-coach'
i

Pro Shots

'Grote stunt in Bundesliga: degradatiekandidaat denkt aan vertrokken Eredivisie-coach'

Yvo van Dorst • 08:51, 02-01-2024 / Laatste Update: 01:26, 05-01-2024

Dat de Bundesliga regelmatig gecharmeerd is van Nederlandse spelers is bekend, maar nu denken de Duitsers aan ook ontslagen trainers uit de Eredivisie. 1. FC Köln volgt volgens Sky Sport Deutschland de voormalig Volendam-coach Matthias Köhler. De coach verliet eerder dit jaar door interne oorlog het vissersdorp.

Het Duitse Köln staat inmiddels een-na-laatste in de Bundesliga en is daarom op zoek naar een trainer die de ploeg erin kan houden. Köhler is daarbij 1 van de kandidaten, samen met Bo Henriksen van FC Zürich en Thomas Stamm, trainer van het 2e bij SC Freiburg. Inmiddels zijn er ook al gesprekken gevoerd met de oud-coach van Volendam, meldt Sky Sports.

Volendam

Eind vorig jaar barste de bom bij Volendam, waardoor Köhler besloot te vertrekken. De heibel begon toen de raad van commissarissen het ontslag van voorzitter Jan Smit aankondigde. Door dat besluit maakte het hele technische hart van 5 man sterk de keuze om op te stappen bij de club uit het vissersdorp.

Köhler

Voor Köhler was de baan bij Volendam zijn eerste job als hoofdtrainer. De 32-jarige coach was eerder werkzaam als jeugdtrainer bij FC Basel, in een strategische functie bij AS Trencin en als jeugdtrainer bij Ajax. Köln staat nu 3 punten achter op de veilige plekken boven de degradatiestreep.