Grote verbouwing? Dit is de vermoedelijke opstelling van PSV tegen Arsenal
i

ANP

Grote verbouwing? Dit is de vermoedelijke opstelling van PSV tegen Arsenal

Matthijs Nijhuis • 13:20, 12-12-2023 / Laatste Update: 13:00, 07-01-2024

PSV speelt vanavond de laatste Champions League-wedstrijd van het jaar tegen Arsenal. Het barst om 18.45 uur los in het Philips Stadion. Naar verwachting gaat Peter Bosz zijn team behoorlijk verbouwen voor de returnwedstrijd, als hij kans wil maken tegen de toppers uit de Premier League. Check hier de vermoedelijke opstelling van PSV tegen Arsenal.

Lees ook: Wordt Arsenal in het Philips Stadion geklopt? 'PSV kan thuis van iedereen winnen.'

Op een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd verklapte Bosz al dat er een aantal wijzigingen gaan komen. Eentje kon hij alvast verklappen: Malik Tillman gaat in de basis starten! Het AD voorspelt dat Tillman zich zomaar als nummer 10 mag gaan melden. Dan start Yorbe Vertessen vermoedelijk aan de linkerkant en krijgt Guus Til eventjes rust.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Arsenal

PSV: Benitez, Teze, Ramalho, Boscagli, Van Aanholt, Veerman, Saibari, Tillman, Bakayoko, Pepi, Vertessen

Arsenal: Ramsdale; Walters, Kiwior, Gabriel, Zinchenko; Elneny, Jorginho, Havertz; Nelson, Nketiah, Trossard.

Overwinteren staat vast

Omdat PSV al geplaatst is voor de 8e finale van de Champions League kijkt de trainer "anders naar deze wedstrijd." "Alleen de spelers die echt 100 procent klaar zijn om te spelen, zullen meedoen", onthulde hij. Daardoor is Jordan Teze, die vorige week tegen Feyenoord omver werd gelopen door Quilindschy Hartman, nog een twijfelgeval. Achterin zou Sergiño Dest rust kunnen krijgen, zodat Patrick van Aanholt en Teze de backposities bemannen.

Afvallers

Bosz verwachtte niet dat Jerdy Schouten er tegen Arsenal bij is. Dat geldt ook niet voor Noa Lang en al helemaal niet voor Hirving Lozano, die geschorst is. "Hij traint op dit moment wel, maar was ook nog niet fit genoeg om te spelen", aldus de trainer.