Guardiola over de CL-finale: 'De spelers zijn nu net wat aardiger voor me'
i

AFP

Guardiola over de CL-finale: 'De spelers zijn nu net wat aardiger voor me'

Brian Vesseur • 10:57, 18-05-2021 / Laatste Update: 10:48, 15-01-2024

Manchester City staat over anderhalve week in de finale van de Champions League. Het wordt de belangrijkste wedstrijd in de recente geschiedenis van de club: het doel om de Champions League te winnen heeft de club al een tijdje. Pep Guardiola blikt vooruit.

Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan voor City in de Premier League. Daarin kan trainer Guardiola een beetje gaan testen, experimenteren en rouleren, want de club is al kampioen in Engeland. De Spaanse trainer heeft mooie uitspraken over zijn spelers in aanloop naar de finale:

"Ze luisteren net een stukje beter naar me. Het is een serieus punt, want ze zijn niet dom. Ze willen spelen, dus ze zijn net wat aardiger voor me. Als ik mijn keuze heb gemaakt, zullen ze zijn wie ze normaal zijn: chagrijnig, boos op mij. Maar dat is normaal", aldus Guardiola.

Programma

Dinsdagavond neemt Manchester City het op tegen Brighton & Hove Albion, zondag is Everton de tegenstander. Een week later neemt City het in de Champions League-finale op tegen Chelsea. Wie er gaan spelen? "Ik herinner me dat bij FC Barcelona de basiself zo duidelijk was. Hier roteren we veel en kan iedereen spelen. Daarom moet ik de komende tien dagen gaan kijken en dan nemen we een beslissing."