Guus Til over wegrennende Bas Nijhuis: 'Hij was een beetje Oost-Indisch doof'
i

ANP

Guus Til over wegrennende Bas Nijhuis: 'Hij was een beetje Oost-Indisch doof'

Noah Hoogenboezem • 22:24, 07-12-2023 / Laatste Update: 03:30, 05-01-2024

Guus Til won met PSV ook wedstrijd nummer 15 van het seizoen en de middenvelder was ook nog belangrijk door de 1-0 binnen te schieten. De PSV'er viel ook op door een moment in de tweede helft toen hij het aan de stok had met scheidsrechter Bas Nijhuis. Til wilde wat tegen Nijhuis zeggen, maar die zat daar niet op te wachten.

"Bas was een beetje Oost-Indisch doof, dus ik bleef maar achter hem aanrennen", zei Til na afloop lachend voor de camera van ESPN. Nijhuis gaf geen vrije trap aan Til in de 2e helft toen hij werd vastgehouden door tegenstander Simon Olsson. Volgens de scheidsrechter hielden beide spelers vast, maar Til vond dat onzin: "Ik denk dat ik sneller ben, dus waarom zou ik hem vasthouden?"

Nijhuis

Uiteindelijk lukte het Til wel om de aandacht van Nijhuis te krijgen: "Hij was op het einde wel aanspreekbaar, maar ik heb eerst 20 minuten achter hem aan moeten rennen." De middenvelder liet ook weten dat Nijhuis expres deed alsof hij Til niet hoorde: "Hij zei nog tegen me: 'ik hoorde je wel, maar rende weg omdat je te hoog in je emotie zat."