Had Solskjaer penaltytruc van Van Gaal moeten gebruiken met De Gea? 'Pakte behoorlijk goed uit'
i

Getty

Had Solskjaer penaltytruc van Van Gaal moeten gebruiken met De Gea? 'Pakte behoorlijk goed uit'

Sjors Tanis • 15:26, 27-05-2021 / Laatste Update: 09:46, 05-01-2024

David de Gea en strafschoppen, dat is al jaren een ramp. Daarom, zo luidt de kritiek in de Britse media, had Manchester United-coach Ole Gunnar Solksjaer in de finale van de Europa League tegen Villarreal een truc van zijn voorganger Louis van Gaal moeten kopiëren.

"Van Gaal verving Cillessen voor Krul tijdens het WK 2014. Dat pakte behoorlijk goed uit,” zegt Chris Sutton in The Daily Mail.

De Gea niet de beste met pingels

Manchester United verloor de finale van de Europa League van Villarreal na een penaltyserie. David de Gea kon niet 1 van de 11 Spaanse strafschoppen tegenhouden en dat is niet verrassend. De doelman is verre van een penaltykiller. De laatste keer dat hij een penalty tegenhield was in 2016. Sindsdien werden alle 40 strafschoppen tegen de Spaanse doelman benut. Volgens Sutton had Solksjaer net als Van Gaal in de 120e minuut moeten ingrijpen en Dean Henderson moeten inbrengen.

Van Gaal kopiëren

"Ole Gunnar Solskjaer heeft de kans op een trucje laten liggen. Hendersons statistieken als penaltykiller zijn vele malen beter dan die van David De Gea. Desondanks stond Henderson vanaf de zijlijn toe te kijken hoe Villarreal zijn strafschoppen binnen aan het knallen was. Louis van Gaal verving doelman Jasper Cillessen voor Tim Krul in de 120ste minuut van de kwartfinale op het WK 2014 tegen Costa Rica. Dat pakte hartstikke goed uit. Solskjaer had Van Gaal moeten kopiëren. Het was misschien pijnlijk geweest voor De Gea, maar voor het team was het de beste optie”, aldus de voormalige aanvaller van onder meer Blackburn Rovers, Chelsea en Celtic.