Hakim Ziyech wilde graag terug naar Ajax: 'Maar ze wilden me alleen huren'
i

Pro Shots

Hakim Ziyech wilde graag terug naar Ajax: 'Maar ze wilden me alleen huren'

Brian Vesseur • 11:47, 01-12-2023 / Laatste Update: 16:15, 07-01-2024

Hakim Ziyech heeft bij Voetbal International aangegeven dat hij Ajax graag wilde helpen, toen de club bij hem aanklopte. "Ik was graag weer teruggegaan", zegt hij tegen VI. Dat was in de periode dat Alfred Schreuder, waar Ziyech het goed mee kan vinden, nog trainer was van Ajax.

Maar uiteindelijk gebeurde dat niet: "Maar ze wilden me alleen huren en niet kopen. Tja, dan houdt het op." Momenteel speelt de Marokkaanse middenvelder/vleugelspeler bij Galatasaray in Turkije.

Geen uitzicht bij Chelsea

Op het moment dat hij met Ajax sprak, was Ziyech speler van Chelsea. De baltovenaar had een goed WK achter de rug met Marokko, waarmee hij de halve finale haalde. Toch was hij bankzitter bij de Londense club. "We hadden daar wel 3 elftallen met topspelers. Op een gegeven moment is het geduld dan wel op."

Een Ajax zonder rechtsbuiten

Afgelopen zomer had Ajax Ziyech ook goed kunnen gebruiken. Uiteindelijk eindigden de Amsterdammers de transferperiode zonder rechtsbuiten. Forbs en Steven Berghuis wisselen elkaar nu af op die positie. Forbs is eigenlijk een linksbuiten, terwijl Berghuis ook geregeld als 10 wordt opgesteld.