Hakim Ziyech wordt GESLOOPT in de media: ‘Een nachtmerrie en een horrorshow’
i

EPA

Hakim Ziyech wordt GESLOOPT in de media: ‘Een nachtmerrie en een horrorshow’

Robert Hüsken • 11:27, 12-02-2021 / Laatste Update: 10:43, 07-01-2024

Na 3 reservebeurten stond Hakim Ziyech in de FA Cup tegen Barnsley (0-1) eindelijk weer eens in de basis. De Marokkaanse aanvaller kon echter opnieuw niet overtuigen en werd gekraakt over zijn slechte optreden.

Engelse media waren keihard in hun oordeel over Ziyech, bij wie de magie de laatste weken uitblijft. In de kranten regende het onvoldoendes. Zo beoordeelde The Sun zijn spel met een 4. ‘Fraaie controles en lange passes, maar dat was het wel. Ziyech kon niet voor diepte in het spel van Chelsea zorgen en was te zwak aan de bal. Zijn tweede helft werd zelfs een regelrechte nachtmerrie, waarin hij nauwelijks nog een bal raakte.’

Wat schreven ze nog meer?

Football.London sprak over een ‘avond om snel te vergeten’ voor Ziyech. De coach (Thomas Tuchel) sprak vooraf de hoop uit dat Ziyech tijdens de wedstrijd het niveau van tijdens de trainingen zou halen. Dat bleef echter uit. Het spel ging grotendeels aan hem voorbij. Daar deed de Daily Express een schepje bovenop. ‘Zijn spel was een regelrechte horrorshow.’

Evening Standard spaarde de technicus nog enigszins door een 5 uit te delen. Dat had hij vooral te danken aan een afgemeten voorzet op Antonio Rüdiger, die er niet in slaagde de bal tegen de touwen te tikken. Verder beleefde Ziyech een onzichtbare avond.

Weinig tijd

Onder de nieuwe coach Tuchel komt Ziyech nog niet veel aan spelen toe. Na 3 duels zonder speelminuten kreeg hij tegen Championship-club Barnsley de kans om zich weer eens te onderscheiden. Ziyech kwakkelt de laatste weken met zijn vorm. De laatste keer dat hij betrokken was bij een goal, dateert van begin november. Destijds bereidde hij 2 doelpunten voor tegen hekkensluiter Sheffield United.