Half B-elftal AS Roma loopt zich stuk op Bologna van Kasius en Schouten
i

Getty Images

Half B-elftal AS Roma loopt zich stuk op Bologna van Kasius en Schouten

Eimert Pruis • 00:37, 02-05-2022 / Laatste Update: 09:06, 12-12-2023

AS Roma heeft beroerd puntenverlies geleden in de Serie A met oog op plaatsing voor Europees voetbal. De nummer 5 van de Serie A liep zich stuk op een sterk spelend Bologna: 0-0.

En dus staat Roma gelijk in punten ten opzichte van stadgenoot Lazio. Champions League-voetbal is buiten bereik, Europa League-voetbal staat op het spel. Nummer 7 Fiorentina (3 punten achter) en 8 Atalanta (4 punten achter) mogen stiekem nog hopen op Europees voetbal.

Conference League

Bologna, de nummer 13 van de Serie A, maakte het Roma knap lastig. José Mourinho had het zichzelf ook niet makkelijk gemaakt door een half B-elftal in het veld te sturen. Mourinho vindt de Conference League (waarin het donderdag de return van de halve finale tegen Leicester City (1-1) speelt) blijkbaar een stuk belangrijker dan de Serie A.

Eerste basisplaats Kasius bij Bologna

Rick Karsdorp kreeg aanvankelijk rust, maar moest later alsnog invallen. Bij Bologna stond Denso Kasius voor het eerst in de basis. De 19-jarige Nederlandse rechterverdediger/middenvelder kwam in de winter over van FC Volendam en moest het eerder nog hebben van korte invalbeurtjes. Jerdy Schouten is onbetwist basisspeler bij Bologna.

Bijna nog 0-1 in de laatste minuut

En zo hield Bologna AS Roma knap op 0-0. In de slotfase hadden de Bolognesi ook nog de volle buit kunnen pakken. Lorenzo De Silvestri kopte op doelman Rui Patricio en in de rebound miste Mark Arnautovic een levensgrote kans.