Haller eindelijk weer op het veld: 'Kippenvel, het welkom van de fans was ongelooflijk'
i

Getty Images

Haller eindelijk weer op het veld: 'Kippenvel, het welkom van de fans was ongelooflijk'

Jeroen Rooseboom • 10:33, 23-01-2023

Sébastian Haller heeft eindelijk zijn eerste officiële minuten voor Borussia Dortmund gemaakt. In de Bundesligawedstrijd tegen FC Augsburg (4-3) maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht nadat hij werd behandeld aan teelbalkanker.

In de 62e minuut werd Haller in de ploeg gebracht. Het werd een debuut om nooit te vergeten, zei de Ivoriaanse spits zelf na de wedstrijd. "Ik had kippenvel. Het welkom van de fans was ongelooflijk en zal ik nooit vergeten. Ik ben zeer gelukkig hier weer te staan. Ik geloof dat iedereen van dat moment heeft genoten. De fans hebben voor een ongelooflijke sfeer gezorgd, die ons heeft geholpen."

'Alleen maar gelukkig'

Om zijn rentree op de velden en zijn overwinning op die nare ziekte te vieren, speelde hij met speciale schoenen. Hij weet dat hij nog een lange weg te gaan heeft om weer op zijn oude niveau te komen. "Het is mooi weer aan spelen toe te komen, maar ik heb nog wat in te halen. Ik ben erop gefocust elke dag hard te werken om weer helemaal fit te worden. Ik hoop dat het over een paar weken zo ver is. Nu ben ik gewoon alleen maar gelukkig."

De oud-Ajacied besefte hoe gelukkig hij mag zijn met zijn baan. "We moeten niet vergeten waarom we voetballen. We kunnen doen wat we het liefste doen. Ik geniet van ieder moment op het veld. Zulke momenten zijn kostbaar. Door wat ik heb meegemaakt, realiseer ik me weer hoe belangrijk dat is."