Haller vs. Labyad: wie speelde er de beste wedstrijd?
i

BSR Agency/ANP

Haller vs. Labyad: wie speelde er de beste wedstrijd?

Bart van der Wijst • 21:10, 11-01-2021 / Laatste Update: 11:01, 15-01-2024

Ajax-PSV was een wedstrijd van twee gezichten. PSV was heer en meester in de openingsfase, maar daarna was het - op wat counters van PSV - non-stop Ajax wat gas gaf. Het was ook een wedstrijd van twee spitsen: Sebastién Haller en Zakaria Labyad. Twee compleet andere spitsen, met ieder een andere speelstijl. Wat zeiden de statistieken over beide heren?

Ajax Showtime nam de prestaties van Haller en Labyad onder de loep en kwam tot één opvallende conclusie: beide spelers schoten niet één keer richting goal. Haller scoorde wel, maar deed dat in buitenspelpositie dus telt die statistiek niet mee.

Sterke Haller, zuivere Labyad

Volgens Ajax Showtime had zowel Haller als Labyad de taak om wat meer van de linkerkant te komen. Het grootst verschil tussen de twee spelers zit hem in de duels. Haller won zeven van de negen duels, terwijl Labyad niet één keer als winnaar uit de strijd kwam in vier duels.

Qua passingnauwkeurigheid was Labyad juist weer wat sterker. Hij had een passingspercentage van 95 procent: 18 van de 19 passes kwamen aan. Dat was bij Haller een stuk minder: 9 van de 15. Daarbij moet natuurlijk wel de kanttekening gemaakt worden dat Haller de belangrijkste pass van de tweede helft gaf op Antony. Na de assist van Haller scoorde de Braziliaan de 2-2.

[poll id="2108"]