🎥 | 'Hand van God-bal' Maradona niet geveild omdat het bod te laag was

Bart van der Wijst • 23:51, 16-11-2022 / Laatste Update: 01:59, 12-12-2023

De befaamde bal waarmee Diego Armando Maradona tegen Engeland hands maakte op het WK van 1986 ging onder de hamer. Maar het bod op de ‘Hand van God-bal’ was lager (2,4 miljoen) dan was verwacht (3,4 miljoen euro). Daardoor is de bal niet verkocht.

De vorige eigenaar was niemand minder dan Ali Bin Nasser, de scheidsrechter die het wereldberoemde moment miste. De bezitter vond het zo vlak voor het WK in Qatar, het 1e toernooi zonder de 2 jaar geleden overleden Maradona, een goed moment om de bal te veilen. Maar de verkoop bij Graham Budd Auctions in Londen ging niet door, omdat 2,4 miljoen euro is geboden. Minder dan de verwachte 3,4 miljoen euro.

Reactie Bin Nasser

De inmiddels 78-jarige Bin Nasser nam vlak voordat de veiling begon nog een duik in zijn herinnering om terug te blikken op het moment. "Ik kon het incident niet goed zien. De 2 spelers, Shilton en Maradona, stonden met hun ruggen naar mij toe", herinnerde Bin Nasser zich.

"Daarom keek ik naar mijn assistent, volgens de instructies van de FIFA. Hij liep terug naar de middellijn wat insinueerde dat het een geldig doelpunt was. Na de wedstrijd kwam de bondscoach van Engeland, Bobby Robson naar mij toe en zei: 'Jij deed je werk goed, maar je assistent was onverantwoordelijk.'"