Hansi Flick: bondscoach en baas van Duitsland haat woord bondscoach en wil niet de baas spelen
i

Getty Images

Hansi Flick: bondscoach en baas van Duitsland haat woord bondscoach en wil niet de baas spelen

Eimert Pruis • 10:56, 20-09-2022 / Laatste Update: 17:53, 08-01-2024

Typisch Hansi Flick. De bondscoach van Duitsland die zo lekker gewoon is gebleven en zondag met zijn vrouw naar de meubelboulevard gaat heeft nog wat meer verteld over zijn werk en dat hij het eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Hij heeft zelfs een hekel aan de titel bondscoach.

Dat bekende de 57-jarige trainer in de Süddeutsche Zeitung. "Waarom weet ik niet precies. Maar als ik bij evenementen ben en word aangekondigd als de bondscoach, dan klinkt dat zo groot. Alsof ik weet niet wie binnenkomt."

Voorbereiding op WK

Flick is met het Duitse team de voorbereiding begonnen op het WK in Qatar. De ploeg speelt de komende tijd interlands tegen Hongarije en Engeland in de Nations League.

´Ik ben ook maar onderdeel van´

Hij geeft aan dat hij veel werk delegeert aan zijn assistenten. "Ik zie mezelf als onderdeel van het begeleidingsteam. Niet de baas die zegt: hier, werk voor mij en aan het eind krijg ik de eer. Dat is te goedkoop en niet mijn manier van werken. Ik wil geen trainers die zeggen; geweldig werk coach, jij bent de beste. Ik heb trainers nodig die ook durven zeggen: Hansi, het gaat niet zo goed nu."