Hansi Flick raakt niet in de stress: 'Mijn filosofie past hier'
i

Getty Images

Hansi Flick raakt niet in de stress: 'Mijn filosofie past hier'

Bart van der Wijst • 12:39, 21-06-2023 / Laatste Update: 12:56, 08-01-2024

Na een beroerd WK mocht Hansi Flick bij Duitsland blijven maar sindsdien gaat het niet echt beter. De Duitsers organiseren volgend jaar het EK, dus Flick heeft geluk dat het land zich automatisch plaatst voor dat toernooi. Want in de recente oefenwedstrijden draait het niet echt lekker bij Die Mannschaft. Flcik voelt echter geen druk.

Van de laatste 4 oefeninterlands werden er 3 verloren, eentje eindigde gelijk. Duitsland ging dinsdag met 0-2 onderuit tegen Colombia.

Filosofie

"Mijn filosofie past bij deze ploeg", counterde Flick de kritiek na afloop van de wedstrijd tegen Colombia bij RTL. "Ik kan trainen met de beste spelers van Duitsland en ik geniet van mijn werk. We zullen proberen het tijdens de volgende interlandperiode in september beter te doen."

Steun voetbalbond

Flick heeft de steun van Rudi Völler, de directeur van de Duitse voetbalbond. "Hij doet er alles aan om ervoor te zorgen dat we succesvol zijn en probeert hier en daar wat dingen uit. We hebben niet meer zo veel kwaliteit als een paar jaar geleden", aldus de oud-voetballer. "Als je kwaliteit mist, moet je ervoor zorgen dat je tactisch goed bent en daarin kunt variëren. We moeten erin blijven geloven dat we het weer op de rit krijgen. Het komt nu even aan op doorzettingsvermogen."

In de volgende interlandperiode in september oefent Duitsland tegen Japan en Frankrijk.