Harde kern FC Volendam bedankt vertrekkende Wim Jonk: 'Je hebt het geflikt'
i

Pro Shots

Harde kern FC Volendam bedankt vertrekkende Wim Jonk: 'Je hebt het geflikt'

Noah Hoogenboezem • 15:43, 02-12-2023 / Laatste Update: 01:42, 08-01-2024

De harde kern van FC Volendam heeft Wim Jonk in een post op Instagram bedankt voor al zijn werk bij de club. Jonk was jarenlang coach en sinds dit seizoen technisch manager, maar hij stapt samen met de technische staf op. Jonk, trainer Matthias Köhler, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur opleidingen Ruben Jongkind besloten te vertrekken na het ontslag van voorzitter Jan Smit.

Via het Instagram-account van HekSide Maffia/Ultras Volendam wordt Jonk bedankt voor alles dat hij in de ruim 4 jaar bij FC Volendam heeft bereikt. Volendammers moesten weer trots worden op de club, het stadion moest vol, de club wilde promoveren naar de Eredivisie en zich daar ook handhaven. Dat is allemaal gelukt: "Je hebt het geflikt, Wim. We zijn er weer."

PEC Zwolle

Net als Jonk stapt dus ook coach Köhler op. Het vreemde daaraan is dat de Duitse hoofdtrainer zaterdag nog wel op de bank zit tegen PEC Zwolle. Na de wedstrijd vertrekt hij bij de club.

Team Jonk

Köhler, Jonk, Van Leeuwen en Jongkind staan ook wel bekend als 'Team Jonk' en maakten hun vertrek vrijdag bekend: "Onze emmer is overgelopen na de persconferentie van rvc-voorzitter Jaap Veerman. Na dit toneelstuk vol tegenstrijdigheden, halve waarheden en volle leugens, rest ons niets anders dan dit besluit."