Harde maatregel in Griekenland: geen fans welkom bij het voetbal tot half februari
i

ANP

Harde maatregel in Griekenland: geen fans welkom bij het voetbal tot half februari

Joris Kaper • 15:23, 11-12-2023 / Laatste Update: 02:26, 06-01-2024

In Griekenland zijn ze de rellen rondom voetbalwedstrijden zat en dus heeft de regering daar ingegrepen. Tot 12 februari 2024 zijn er namelijk geen fans meer welkom bij alle wedstrijden in de Super League, het hoogste niveau in Griekenland.

Tot die tijd staan er 9 speelrondes gepland in Griekenland, en die worden nu dus allemaal in lege stadions gespeeld. Ook de thuiswedstrijd van Olympiakos Piraeus tegen het Servische TSC Backa Topola in de Europa League wordt komende donderdag zonder fans gespeeld.

Supportersgeweld

De afgelopen jaren zijn er veel problemen met supportersgeweld in Griekenland. Griekse scheidsrechters zeiden vorige week al te gaan staken omdat zij geen wedstrijden meer willen fluiten in de competitie. Dit omdat ze regelmatig doelwit zijn van (doods)bedreigingen. In november werd bijvoorbeeld nog een winkel van een arbiter bestookt met brandbommen. Een andere scheidsrechter gaf aan dat hij doodsbedreigingen had ontvangen.

Andere sporten

Bovendien gaat het voetbal in Griekenland gebukt onder beschuldigingen van corruptie. De rellen breiden zich ondertussen ook uit naar andere sporten. Vorige week braken er nog hevige rellen uit rond een volleybalduel tussen Olympiakos en Panathinaikos, 2 clubs die meerdere sporttakken hebben, waaronder voetbal.