Harroui wil zich in de kijker spelen op het EK: ‘Volgend seizoen speel ik waarschijnlijk niet meer bij Sparta’
i

Getty Images

Harroui wil zich in de kijker spelen op het EK: ‘Volgend seizoen speel ik waarschijnlijk niet meer bij Sparta’

Brian Vesseur • 17:07, 31-05-2021 / Laatste Update: 18:47, 13-12-2023

Europese play-offs tegen Feyenoord, een 8e plek in de competitie: Sparta kende een fantastisch seizoen. Niet in de laatste plaats dankzij Abdou Harroui. De motor op het Spartaanse middenveld. Maar als ze in Rotterdam nog wat aan hem willen verdienen, moet hij na het EK Onder 21 worden verkocht. Dat weet Sparta, dat weet Harroui.

Door Brian Vesseur

Bij het persmoment van Jong Oranje vertelt de 23-jarige middenvelder open over de situatie aan Sportnieuws.nl. In Zeist praten we over de wedstrijd tegen Jong Frankrijk: een uitstekend affiche om jezelf in de kijker te spelen. Eduardo Camavinga wordt misschien wel gezien als de beste speler van de selectie, dus hij kan zich éxtra bewijzen: "Een goede speler, die Camavinga, maar iedereen is goed bij Frankrijk."

Naar welke club in Nederland hij graag zou willen gaan, kon hij niet zeggen. "Als ik 1 club zeg en die ander niet, krijg ik een beetje gezeik. Er zijn veel mooie clubs in Nederland." Harroui paste qua niveau wel bij een top 4-club, vond hij zelf. "Ik speel volgend seizoen waarschijnlijk niet meer bij Sparta."

Als we zelf de situatie eens onder de loep nemen, lijken AZ en Feyenoord logische keuzes. PSV heeft middenvelders te over, Ajax heeft hem vermoedelijk niet nodig. Bij AZ vertrekt Teun Koopmeiners mogelijk de komende zomer, Feyenoord zou nog wel een injectie op het middenveld kunnen gebruiken.

Stap maken

Maar dat Harroui weggaat, lijkt zeker. Zijn contract loopt nog tot medio 2022. "Het is een win-winsituatie als ik nu ga. Ik wil op die manier ook wat betekenen voor de club. Ik wil ook gewoon een stap maken."

Een goede wedstrijd tegen de talenten van Frankrijk zou daarbij kunnen helpen. De kans dat Harroui speelt, is best groot. Ludovit Reis en Koopmeiners – die de afgelopen periode zijn grootste concurrenten waren op de plek van de controleur – zijn er niet bij.

Basisplek

"De afgelopen 2 wedstrijden heb ik ook gespeeld", zegt hij hoopvol. Maar dan moet hij ook een beetje lachen: "Ik kan het natuurlijk nog niet met zekerheid zeggen. De trainer bepaalt."