Harry Maguire mist zo goed als zeker Europa League-finale met ManU
i

Getty

Harry Maguire mist zo goed als zeker Europa League-finale met ManU

Sjors Tanis • 20:53, 25-05-2021 / Laatste Update: 00:54, 08-01-2024

De kans dat aanvoerder Harry Maguire met Manchester United woensdagavond kan aantreden in de finale van de Europa League tegen het Spaanse Villarreal is klein. Dat liet zijn coach Ole Gunnar Solskjaer in zijn voorbeschouwing op de eindstrijd in het Poolse Gdansk doorschemeren.

Maguire ontbreekt sinds 9 mei bij United door een enkelblessure, die hij opliep na een botsing met de Nederlandse aanvaller Anwar El Ghazi (Aston Villa).

Focus op EK

De Engelse international zit in de laatste fase van zijn herstel en haalt het EK mogelijk nog wel, maar de EL-finale komt voor hem waarschijnlijk te vroeg. "Hij zal nog wel proberen een beetje met ons mee te doen", was alles wat Solskjaer over Maguire in Polen kwijt wilde. "Verder ziet het er bij ons best goed uit."

Mag Van de Beek spelen?

In de Engelse selectie van 26 spelers ontbreken Anthony Martial en Phil Jones door blessures. Middenvelder Donny van de Beek is in Polen wel van de partij, maar een basisplaats lijkt er voor de oud-Ajacied in de finale niet in te zitten. In zijn 1e seizoen in de Premier League, dat ManUnited zondag als nummer 2 afsloot, mocht hij slechts in 4 competitieduels in het startende elftal beginnen.