🎥 | Hattrick-held Sydney van Hooijdonk schiet Heerenveen langs Vitesse

Joris Kaper • 20:25, 20-08-2022 / Laatste Update: 05:31, 12-12-2023

Sydney van Hooijdonk heeft sc Heerenveen aan de 1e zege van het seizoen geholpen. De Friezen wonnen mede dankzij een hattrick van de spits met 4-0 bij Vitesse en pakken daarmee hun 1e zege én de 1e doelpunten van dit seizoen.

Bij Vitesse stond doelman Kjell Scherpen direct in de basis, nadat hij afgelopen week overkwam op huurbasis van Brighton & Hove Albion. De keeper kon echter niet voorkomen dat sc Heerenveen al na 5 minuten op voorsprong kwam na een vroege goal van Sydney van Hooijdonk. Het was het 1e competitiedoelpunt van de Friezen dit seizoen, nadat ze eerder met 0-0 gelijkspeelden tegen Sparta en Feyenoord.

Na de goal van Heerenveen was de beste kans voor Melle Meulensteen namens Vitesse, maar de vrijstaande verdediger vond tot 2 maal toe doelman Noppert op zijn weg. De Friezen waren in de beginfase de bovenliggende partij, maar Vitesse kwam steeds beter in de wedstrijd en in de eindfase van de 1e helft kwam Heerenveen steeds meer in de knel.

0-2 ruststand

In de blessuretijd van de 1e helft was het echter opnieuw Heerenveen. Amin Sarr kreeg de bal voor zijn voeten en na weifelend optreden van doelman Scherpen wist de aanvaller voor de 2-0 ruststand te zorgen.

Hattrick Van Hooijdonk

In de 2e helft had Heerenveen de wedstrijd aardig onder controle, maar moest het oppassen voor gevaarlijke uitbraken van de thuisploeg. Tot veel kansen leidde dat niet, totdat Van Hooijdonk in de 72e minuut opnieuw scoorde, al was dat randje buitenspel. En of dat niet genoeg was, scoorde de spits 5 minuten later nog eens, waarmee hij een hattrick op zijn naam zette: 0-4. Bij beide goals was Amin Sarr de man van de assist.

Terwijl Van Hooijdonk een publiekswissel kreeg, bleef Heerenveen de gevaarlijkste ploeg, maar gescoord werd er daarna niet meer. Met de 4-0 zege pakken de Friezen hun 1e overwinning én doelpunten van het seizoen.