Hattrickheld Santiago Giménez schiet Feyenoord naar zege in vermakelijke derby tegen Excelsior
i

Pro Shots

Hattrickheld Santiago Giménez schiet Feyenoord naar zege in vermakelijke derby tegen Excelsior

Noah Hoogenboezem • 19:26, 25-11-2023 / Laatste Update: 20:55, 05-01-2024

Feyenoord heeft uit bij stadsgenoot Excelsior met 4-2 gewonnen. De nummer 2 van de Eredivisie miste kans op kans in de Rotterdamse derby en daardoor bleef het nog lang spannend. Ook spits Santiago Giménez liet een aantal enorme kansen missen, maar hij mocht toch de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Feyenoord opende al snel de score via de Mexicaan. De verdedigers van Excelsior stonden niet op te letten bij een voorzet van Igor Paixao en Giménez kon helemaal vrij binnentikken. Toch was Feyenoord in de rest van de 1e helft enorm slordig. Quinten Timber en Giménez misten allebei voor open doel en tussendoor schoot schoot Troy Parrott ineens de 1-1 binnen waarbij keeper Justin Bijlow er niet goed uit zag.

Giménez

Feyenoord moest dus nog aan de bak na de rust en invaller Yankuba Minteh deed precies wat Arne Slot wilde. De Gambiaan liep zijn tegenstander voorbij en legde de bal panklaar neer voor Giménez, die deze keer wel raak schoot. Timber schoot even later de 1-3 binnen en daarmee leek het gedaan. Excelsior kwam via Lazaros Lamprou een kwartier voor tijd toch weer terug in de wedstrijd.

Hattrick

De ploeg van Slot wankelde, maar Giménez maakte zijn hattrick vlak voor tijd compleet. Daar had de Mexicaan wel veel geluk bij nodig, want zijn schot werd van richting veranderd. Het was alweer de 16e treffer in de Eredivisie van de Feyenoord-spits en daarmee heeft hij er na 13 potjes al 1 meer dan in het hele vorige seizoen.

Achterover leunen

Feyenoord verkleint het gat met koploper PSV daardoor tot 4 punten. De ploeg uit Eindhoven speelt zaterdagavond uit bij FC Twente. Volgende week staat Feyenoord - PSV op het programma. Eerst moet de ploeg uit Rotterdam het dinsdag in De Kuip nog opnemen tegen Atlético Madrid in de Champions League.