Hedwiges Maduro niet alleen gewild door Ajax: 'Wordt door complete top uit Nederland aan hem getrokken'
i

Getty Images

Hedwiges Maduro niet alleen gewild door Ajax: 'Wordt door complete top uit Nederland aan hem getrokken'

Sjors Tanis • 19:22, 14-06-2023 / Laatste Update: 04:42, 08-01-2024

Maurice Steijn werd woensdag gepresenteerd als nieuwe trainer van Ajax. De 49-jarige coach uit Den Haag gaat samenwerken met assistent Said Bakkati, maar wacht nog op de komst van Hedwiges Maduro. "Ik weet dat er niet alleen door Ajax aan hem getrokken wordt, maar echt door de complete top uit Nederland", zei Steijn.

Ajax onderhandelt nog met kersvers promovendus Almere City over Maduro, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voor de 38-jarige oud-speler van Ajax, Valencia en Sevilla terugkeert in de Johan Cruijff Arena als assistent.

Niet gelukt Maduro naar Sparta te halen

"Ik weet dat Hedwiges er bij Ajax al heel lang heel goed op staat. Ik ken Hedwiges al langer en we hebben heel vaak gespard over de manier van voetballen, hoe we daar naar kijken, de manier van leiding geven", gaf Steijn aan. "Ik heb ook geprobeerd om hem naar Sparta te halen, maar toen koos hij bewust voor Almere City om zich daar te ontwikkelen."

Steijn hoopt dat Ajax er snel uit zal komen met Almere City. "Ik hoop dat onze wegen nu wel eindelijk bij elkaar gaan komen. Ik denk dat hij heel erg belangrijk is in het totale plaatje en kijk er naar uit om met elkaar aan de slag te gaan."

Mislintat bevestigt interesse

Sven Mislintat, technisch directeur van Ajax, werd ook nog gevraagd naar de situatie rond Maduro. "Het lijkt me duidelijk dat we geïnteresseerd zijn in hem, maar we moeten respecteren dat Almere City zich zo opstelt zo kort na hun 1e promotie naar de Eredivisie. Ik doe er alles aan om hem naar de club te halen en ben overtuigd van zijn kwaliteiten. Het is nog geen done deal, maar ik weet zeker dat we hem binnen kunnen halen."

Check hier de volledige persconferentie van Steijn en Mislintat: