Heerenveen blijft hopen op play-offs na zege bij angstig Heracles Almelo
Ché Nunnely scoort voor Heerenveen. © Pro Shots
i

Ché Nunnely scoort voor Heerenveen. © Pro Shots

Heerenveen blijft hopen op play-offs na zege bij angstig Heracles Almelo

14:09, 14-04-2024 / Laatste Update: 15:51, 14-04-2024

De strijd om de play-offs om Europees voetbal heeft met sc Heerenveen een nieuwe kandidaat erbij gekregen. De Friese club won zondag met 2-0 bij Heracles Almelo en mag blijven hopen op dat competitietoetje.

Ché Nunnely scoorde al in de negende minuut en zorgde voor een comfortabele wedstrijd voor de ploeg van de vertrekkende coach Kees van Wonderen. Heracles drong nog wel aan, maar Heerenveen kreeg de beste kansen. De kansen gingen er niet in en daarom bleef het tot het eind spannend.

In de 88ste minuut maakte Pelle van Amersfoort een einde aan alle Friese onzekerheid. Heerenveen kan weer omhoog kijken, Heracles kijkt met angst naar onderen.

Heerenveen in achtervolging op Sparta

Na 30 duels en 36 punten is het verschil van Heerenveen met nummer negen Sparta Rotterdam nog altijd 4 punten. Beide clubs hebben nog 4 wedstrijden te spelen. Plaats negen levert hoogstwaarschijnlijk een ticket voor de play-offs om de voorronde van de Conference League op.

Heracles dacht veilig te zijn, maar vreest nog altijd voor degradatie. Met 32 punten uit 30 duels is het gat met plaats zestien nog altijd 8 punten. De Almeloërs weten uit ervaring dat het nog niet gestreden is. Heracles degradeerde 2 jaar geleden nadat ze al op 34 punten waren gekomen. Een reeks slechte wedstrijden op het einde liet Heracles toch terugzakken naar die nacompetitieplaats, waarna degradatie een feit was in de nacompetitie.