Heerenveen is Cambuur de baas in verhitte Friese derby

admin • 17:38, 13-11-2022 / Laatste Update: 04:04, 12-12-2023

SC Heerenveen heeft in de verhitte Friese derby met SC Cambuur afgerekend. Het werd 2-1 voor de thuisploeg, dankzij treffers van Amin Sarr en Anas Tahiri. Dankzij de zege blijft Heerenveen in het spoor van de subtop. Cambuur daarentegen blijft met een 17e plaats in de gevarenzone staan.

Vuurwerk

Al in de 8e minuut werd het duel tijdelijk stilgelegd door scheidsrechter Allard Lindhout nadat supporters van Cambuur vuurwerk op het veld gooiden. Na enkele minuten kon de wedstrijd worden hervat én was het meteen raak!

1e helft

Jamie Jacobs werd op schitterende wijze vrijgespeeld, omspeelde Oranje-keeper Noppert en drukte af: 0-1. Na dit doelpunt was het Cambuur die het betere van het spel had. De mannen uit Leeuwarden lieten het na om de om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Via een voorzet van opnieuw Bangura was het Mac-Intosch die de bal op Jacobs terug legde. Hij kwam echter niet uit met zijn passen waardoor de kans verloren ging.

5 minuten later was het aan de overkant wel raak! Nadat Tahiri de bal voor het doel draaide, kon Sarr binnenkoppen na een fout van Cambuur-keeper João Virgínia, 1-1.

Tahiri

Na rust duurde het even voordat de wedstrijd weer op gang kwam. Mac-Intosch voorkwam 10 minuten voor tijd een zeker doelpunt door de bal van de doellijn te halen. Uit de daaropvolgende corner wist Heerenveen echter alsnog te scoren. Tahiri ontving de bal, kapte en schoot vanaf de 16-meter binnen. Met zijn treffer liet hij het Abe Lenstra stadion ontploffen van vreugde. De treffer van Tahiri bleek, na een hectisch slot, uiteindelijk de winnende te zijn.