Heerenveen is het beu en stapt naar sporttribunaal voor missende miljoenen van transfer
i

Pro Shots

Heerenveen is het beu en stapt naar sporttribunaal voor missende miljoenen van transfer

Yvo van Dorst • 19:48, 22-11-2023 / Laatste Update: 18:41, 08-01-2024

Heerenveen stapt naar het Internationaal Sporttribunaal (CAS) om 3,1 miljoen euro aan transfergeld binnen te halen voor de overstap van Chidera Ejuke. De Nigeriaanse aanvaller vertrok in de zomer van 2020 naar de Russische topclub CSKA Moskou. De 25-jarige Ejuke speelt inmiddels niet meer voor CSKA, maar op huurbasis voor Royal Antwerp.

In 2020 maakte Ejuke na een sterk seizoen in Heerenveen, de overstap naar CSKA Moskou. De Russische club moest 12 miljoen euro aftikken, maar mocht dit van Heerenveen over 4 termijnen betalen. CSKA betaalde 3 van de 4 termijnen netjes, maar door de oorlog die uitbrak met Oekraïne, wacht Heerenveen nog altijd op de laatste termijn.

Heel vervelend

Ferry de Haan, algemeen directeur van Heerenveen, baalt ervan dat Heerenveen het op deze manier moet oplossen. "Dat is vervelend, het is veel geld. Momenteel ligt de zaak bij het CAS. Wij zijn positief dat het goed komt, maar niemand weet hoe lang dat precies gaat duren. Er wordt gesproken over een aantal weken of maanden", vertelt De Haan op de clubwebsite.

Geen twijfel

De Haan is ondanks de mogelijk lange duur van het proces, niet bang dat Heerenveen de zaak zal verliezen. "Er is voor ons geen twijfel dat we in het gelijk gesteld worden, maar tussen je gelijk krijgen en daadwerkelijk je geld krijgen zit nog wel een verschil." Eerder kreeg Heerenveen al gelijk van de FIFA.