'Heerenveen-kandidaat Rick Kruys staat bij meerdere Nederlandse clubs op de radar'
Rick Kruys © ProShots

'Heerenveen-kandidaat Rick Kruys staat bij meerdere Nederlandse clubs op de radar'

08:02, 05-04-2024 / Laatste Update: 08:04, 05-04-2024

Rick Kruys vertelde onlangs al dat hij was benaderd om trainer te worden van sc Heerenveen, maar er zouden meerdere kapers op de kust liggen. De huidige coach van VVV Venlo heeft keuze uit clubs in de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie.

NAC Breda en Almere City zouden Kruys op de korrel hebben voor het komende seizoen. KKD-club NAC neemt aan het eind van dit jaar sowieso afscheid van de huidige trainer Jean Paul van Gastel. Bij Almere ligt de kwestie iets anders. Daar is Alex Pastoor nog altijd trainer, maar de club heeft nog niets naar buiten gebracht over zijn vertrek. Pastoor zou zelf graag een stap hogerop willen maken, aldus De Telegraaf.

VVV Venlo

Bij VVV Venlo kondigde Kruys al eerder zijn vertrek aan. De Limburgers hebben hier al op ingespeeld met de komst van John Lammers. Die coach werd eerder in het seizoen ontslagen bij Heracles Almelo. Kruys is ook een belangrijke kandidaat bij Heerenveen. De trainer kondigde al aan gesprekken gehad te hebben met de Friezen. Maurice Steijn lijkt daar één van zijn belangrijkste concurrenten.