Heerenveen-mascotte Heero spant rechtszaak aan: 'Ik kan ervoor zorgen dat alles kapot gaat'
i

ANP

Heerenveen-mascotte Heero spant rechtszaak aan: 'Ik kan ervoor zorgen dat alles kapot gaat'

Marcel Roes • 14:40, 15-08-2022 / Laatste Update: 07:57, 12-12-2023

SC Heerenveen-mascotte Heero heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Friese voetbalclub. De man die in het pak van Heero zit werd door Heerenveen op straat gezet nadat hij, volgens de club, dreigementen had geuit richting bestuurders. Hij is het niet eens met de beschuldiging en ook niet met het ontslag. Hij wil bij de club blijven werken.

De man achter (of beter gezegd: in) de mascotte is 52 jaar en deed dat werk al 22 seizoenen. Daarmee was hij de langszittende mascotte in het Nederlandse betaalde voetbal. In februari 2022 kwam de breuk tussen hem en Heerenveen.

Kapot

Inmiddels is de rechtszaak begonnen en komt de vuile was naar buiten. Zo zou Heero dit tegen Heerenveen-directeur Cees Roozemond hebben gezegd: "Ik weet zoveel van jou en anderen binnen de club dat ik ervoor kan zorgen dat alles kapot gaat."

Verstoorde verhoudingen

De club beargumenteert dat vanwege de verstoorde arbeidsverhoudingen mister Heero beter kan vertrekken. De advocaat van Heero komt natuurlijk met een andere kijk op de zaak. Ze zegt dat Heero zich niet serieus genomen voelt.

Toen hij aanklopte om te praten over de manier waarop commercieel directeur Martin Koopman zijn werk doet, kreeg hij van Roozemond te horen "dat hij zijn bek moest houden".

Heero ontkent

Ook ontkent Heero dat hij heeft gezegd of geschreven dat hij zoveel informatie heeft over directieleden dat hij de club kan breken.

De uitspraak komt op 14 september 2022.

Deze tweets komen vanuit Leeuwarder Courant:

Hij zou tegen directeur Roozemond hebben gezegd: ,,Ik weet zoveel van jou en anderen binnen de club dat ik ervoor kan zorgen dat alles kapot gaat.'' #heero

— wietske koen (@wietskekoen) August 15, 2022

Al 26 jaar werkt de Heerenvener voor de club. Hij had een functie in de Feanstore, als mascotte en als onderhoudsmedewerker. #heero

— wietske koen (@wietskekoen) August 15, 2022

Op het moment dat de Heerenvener zijn zorgen bij Roozemond uitte over het handelen van commercieel directeur Martin Koopman, kreeg hij van Roozemond te horen dat hij ,,zijn bek moest houden.'' #heero

— wietske koen (@wietskekoen) August 15, 2022

,,Ik kan de club maken en breken. Ik weet zoveel van jullie'', leest de rechter voor. ,,Heeft u dit gezegd?'' Nee, zegt 'Heero'. #heero

— wietske koen (@wietskekoen) August 15, 2022