Heerenveen pakt 8e plek en zorgt dat afgrijselijke off-day van RKC geen gevolgen heeft
i

Pro Shots

Heerenveen pakt 8e plek en zorgt dat afgrijselijke off-day van RKC geen gevolgen heeft

Yvo van Dorst • 18:30, 28-05-2023 / Laatste Update: 06:45, 12-12-2023

SC Heerenveen heeft zondag gedaan wat ze moesten doen tegen Go Ahead Eagles. De Friezen hadden de strijd om plek 8 in eigen hand en mogen door de overwinning op de Eagles de play-offs in. Het werd 2-0 in Heerenveen.

Voor de wedstrijd waren de fans van Heerenveen niet echt bezig met de play-offs, maar vooral met de degradatie van rivalen Cambuur en Groningen. De supporters kwamen met verschillende geestige spandoeken over de 2 teams die volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie spelen.

Eigen hand

Bij een overwinning op Go Ahead Eagles was Heerenveen sowieso 8e geworden. De Friezen hadden het dus zelf in de hand. Aanvoerder Pawel Bochniewicz maakte met een prachtige kopbal de 1e treffer. Die winst kwam daarna niet meer in gevaar, waardoor Go Ahead Eagles ook de kans liet liggen om de 8e plek nog te pakken.

Play-offs

In de slotfase maakte Ché Nunnely met een fraaie kopbal nog de 2-0, waardoor de wedstrijd in het slot ging. Heerenveen neemt het daardoor in de play-offs op tegen FC Twente. Sparta en FC Utrecht zijn de andere 2 teams die nog strijden voor het laatste Europese ticket.

Wanvertoning RKC Waalwijk

Ook RKC kon nog 8e worden, als Heerenveen punten zou morsen tegen Go Ahead en ze zelf zouden winnen tegen hekkensluiter Cambuur. De ploeg uit Waalwijk maakte alleen geen enkele minuut kans op de winst en kende een complete off-day tegen de ploeg uit Leeuwarden. Het werd uiteindelijk 4-0 voor Cambuur, maar door de winst van Heerenveen had het voor de 8e plek ook niet uitgemaakt of RKC had gewonnen of verloren.