Heerenveen-uit altijd lastig, maar niet voor Feyenoord: Rotterdam toch nog tevree bij kerstdiner
i

Pro Shots

Heerenveen-uit altijd lastig, maar niet voor Feyenoord: Rotterdam toch nog tevree bij kerstdiner

Eimert Pruis • 21:36, 22-12-2021 / Laatste Update: 01:28, 12-12-2023

Feyenoord kan toch nog enigszins tevreden gaan smullen van het kerstdiner. De Rotterdammers dachten na de slechte resultaten van de laatste weken, even dat het een bittere afloop zou worden van de eerste seizoenshelft. Bij sc Heerenveen werden alle vervelende momenten van de laatste tijd weggespeeld: 0-3.

Heerenveen-uit is voor veel clubs altijd een lastig affiche. Normaal gesproken ook voor Feyenoord, dat de laatste 2 wedstrijden in Heerenveen verloor. Deze editie ging het allemaal een stuk makkelijker. Guus Til, Marcos Senesi en Bryan Linssen waren de doelpuntenmakers.

Eindelijk weer overwinning

Feyenoord kon wel een succesje gebruiken. De vorige 3 duels leverden namelijk geen zege op. Feyenoord bleef bij FC Groningen steken op een gelijkspel (1-1). FC Twente schakelde de club uit Rotterdam uit in de KNVB-beker (2-1) en afgelopen zondag won Ajax in De Kuip (0-2).

En zo besluit Feyenoord in Heerenveen het jaar met 18 wedstrijden in seizoen 2021-2022 en 39 punten. Met de 3e plaats in de Eredivisie gaat Feyenoord de winterstop in. Op dit moment hebben de Rotterdammers evenveel punten als Ajax en 1 minder dan PSV. Beide clubs moeten nog wel hun 18e duel spelen.

Europese overwintering

Feyenoord heeft de de afgelopen maanden onder trainer Arne Slot de weg naar boven gevonden. De club presteert niet alleen in de Eredivisie naar behoren. Feyenoord overwintert voor het eerst in 7 jaar weer eens in Europa.

Tot groot genoegen van Slot kon Feyenoord zich nog een keer opladen voor de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar. De bezoekers uit Rotterdam waren veel sterker dan Heerenveen, dat nog wel dichtbij de openingstreffer was. Maar doelman Justin Bijlow kreeg nog net een hand tegen een inzet van Tibor Halilovic.

Mooie combi bij 0-1

Feyenoord kwam in de 32e minuut op voorsprong met een doelpunt van Til, na goed voorbereidend werk van Orkun Kökçü en Linssen. Vlak voor rust haalde Senesi veel spanning uit de wedstrijd (0-2). De Argentijn kon wel een opsteker gebruiken na zijn eigen doelpunt van zondag tegen Ajax.

Henk Veerman dacht Heerenveen nog even terug in de wedstrijd te brengen. Maar de videoscheidsrechter zag dat de spits buitenspel stond toen hij raak kopte. Niet veel later maakte Linssen het 3e doelpunt van Feyenoord. Ook een treffer van Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh werd nog afgekeurd wegens buitenspel.

De Feyenoord-selectie maakt al afspraken voor Kerstmis