Heerenveen zet goede start voort met winst op Utrecht in weinig vermakelijk duel
i

Pro Shots

Heerenveen zet goede start voort met winst op Utrecht in weinig vermakelijk duel

Yvo van Dorst • 16:13, 20-08-2023 / Laatste Update: 02:09, 12-12-2023

SC Heerenveen heeft de winst op RKC Waalwijk een goed vervolg kunnen geven met een 2e driepunter tegen FC Utrecht. Het duel in Stadion de Galgenwaard eindigde na een weinig vermakelijke wedstrijd in 0-2 door goals van Osame Sahraoui en Daniel Karlsbakk.

Bij FC Utrecht ontbrak onder andere Taylor Booth. De Amerikaan moest tijdens het openingsduel met PSV geblesseerd afhaken en was nog niet fit genoeg om mee te doen tegen Heerenveen. Bij de Friezen was er een basisplek voor Ion Nicolaescu. De Moldavische spits die bij zijn Eredivisiedebuut vorige week gelijk scoorde.

Goal

Uiteindelijk duurde het 70 minuten voordat er een echt hoogtepunt kwam. Sahraoui maakte het 1e en enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Heerenveen er met de punten vandoor ging. De Friezen staan daarmee op een 2e plek in de Eredivisie achter PSV.

Karlsbakk

In de slotfase van het duel was er nog een mooi moment voor Karlsbakk. De spits van Heerenveen werd in de voorbereiding bekritiseerd door onder andere zijn trainer Kees van Wonderen, maar nu liet de aanvaller het dus zien met een doelpunt.