Heerenveen zet Johnny Jansen na PEC Zwolle-flater op straat
i

ProShots

Heerenveen zet Johnny Jansen na PEC Zwolle-flater op straat

Marcel Roes • 21:34, 24-01-2022 / Laatste Update: 21:39, 11-12-2023

Verliezen kan best weleens gebeuren. Maar tegen PEC Zwolle?! De nederlaag van Heerenveen tegen de Zwollenaren afgelopen weekend (0-1) wordt trainer Johnny Jansen duur te staan. De clubleiding heeft de clubman ontslagen.

Liefst 22 jaar was Jansen verbonden aan de Friese club. Hij was er speler, jeugdtrainer, hoofd opleidingen, assistent-trainer en de laatste 2,5 jaar hoofdtrainer.

Vertrouwen

Natuurlijk is het ontslag niet puur op de PEC Zwolle-flater gebaseerd. Al langer klinkt in Friesland onvrede over het vertoonde spel en het gebrek aan ontwikkeling binnen de ploeg. Aanknopingspunten zijn er nauwelijks. Het was voor de supportersvereniging reden om afgelopen weekend het vertrouwen in Jansen op te zeggen.

Vermaken

Jansen valt een hoop aan te rekenen. Zo staat in het beleidsplan, dat loopt van 2019 tot en met 2022, dat Heerenveen onder meer het publiek moet vermaken. Ook moet het elftal eindigen tussen plek 6 en 9 en dient minimaal de kwartfinale van het bekertoernooi gehaald te worden. Aan geen van deze doelstellingen voldoet het elftal momenteel.

Helft van zijn leven

"Er wordt een periode afgesloten die bijna de helft van mijn leven heeft geduurd", zegt Jansen. "Ik heb bij deze mooie club mogen werken met veel talenten. Een aantal heeft zijn weg op een hoger niveau kunnen vervolgen, wat ook weer goed was voor de steeds minder wordende financiële positie van de club. Daar mogen we met elkaar trots op zijn."