Heerlijke bekeravond voor PSV: eindelijk geen keepersblunder en vierklapper tegen NAC

ProShots

Marcel Roes • 21:51, 08-02-2022 / Laatste Update: 06:25, 12-12-2023

PSV beleeft niet de allerbeste weken van het seizoen, maar in het bekertoernooi kon de Eindhovense club eindelijk weer lachen. NAC Breda werd met groot gemak, en eindelijk eens zonder keepersblunders, opzij gezet: 4-0.

Noni Madueke stond voor het eerst sinds begin december 2021 weer op het veld en hij kopte na 8 minuten de openingstreffer binnen. Mario Götze zorgde voor de 2e en 3e treffer. De Duitser werd beide keren aangespeeld in het NAC-strafschopgebied en passeerde doelman Nick Olij.

De 4-0 kwam op naam van Cody Gakpo. De Oranje-international dreigde naar binnen, schoot en krulde de bal mooi om Olij. Daarna werd hij gewisseld voor de 18-jarige Belg Johan Bakayoko, die debuteerde voor PSV.

Drommel

Voorafgaand aan het Brabantse onderonsje ging het bij PSV vooral over 1 ding: wie zou Schmidt gaan opstellen onder de lat? Menig wenkbrauw zal gefronst hebben na de bekendmaking van de basis. Joël Drommel keerde namelijk terug onder de lat, nadat hij afgelopen zaterdag nog gepasseerd werd én openlijk werd bekritiseerd door trainer Schmidt.

Veel had Drommel echter niet te doen dinsdagavond. PSV had tijdens de kwartfinale weinig te duchten van NAC. De nummer 11 van de Eerste Divisie kwam in het 1e bedrijf amper van eigen helft af.

Bakayoko

In het Philips Stadion gingen de handen op elkaar voor debutant Johan Bakayoko, die van Schmidt nog een dikke 10 minuten kreeg. Ieder balcontact van de jonge Belg werd luidkeels ontvangen, want zonder ook maar 1 minuut gespeeld te hebben, bleek dat Bakayoko al enorm populair was onder de PSV-aanhang.

Halve finale

PSV speelt in de halve finales op bezoek bij de winnaar van RKC-AZ of NEC-Go Ahead Eagles.