🎥 | Heerlijke degradatiekraker tussen Leicester City en Everton eindigt onbeslist

Jeroen Rooseboom • 01:00, 02-05-2023 / Laatste Update: 01:30, 08-01-2024

De degradatiekraker tussen Leicester City en Everton is geeindigd in 2-2. Daarmee zijn beide ploegen waarschijnlijk niet echt blij, maar Leicester nog het meest: zij stijgen van plek 18 naar plek 16. Everton blijft hangen op plaats 19.

Het oh zo weinig scorende Everton ging voortvarend van start. Al na een kwartier verzilverde Dominic Calvert-Lewin een strafschop, die het volle uitvak in het King Power Stadium liet ontploffen. Tekst gaat door onder de tweet.

Maar Leicester gaf zich niet zomaar gewonnen. Nog voor rust werd de achterstand omgebogen in een 2-1-voorsprong. Verdediger Caglar Söyüncü en veteraan Jamie Vardy lieten The Foxes juichen. James Maddison had zelfs de 3-1 op zijn schoen, maar zijn pingel werd gestopt door Everton-goalie Jordan Pickford. Dat betekende ook meteen het einde van een heerlijke, maar chaotische eerste helft. Tekst gaat door onder de tweet.

Na de thee was het weer Everton wat aan het juichen was. Alex Iwobi trok de stand weer gelijk. De wedstrijd bleef maar op en neer gaan, met gevaar voor beide doelen. Tot het einde bleef het spannend, maar geen van beide ploegen lukte het nog om het net te vinden.

Daarom eindigde de wedstrijd in 2-2. Een eindstand waar zowel Leicester als Everton weinig aan heeft.