Heerlijke derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur eindigt onbeslist

Bart van der Wijst • 19:23, 24-09-2023 / Laatste Update: 08:36, 12-12-2023

Gelukkig werd er in de Premier League wel gewoon gevoetbald, in tegenstelling tot Ajax - Feyenoord. In het Emirates Stadium zagen de aanwezige fans een heerlijke North London Derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur. Die eindigde onbeslist: 2-2.

Met een gelukje kwam de thuisploeg halverwege de 1e helft op voorsprong. Cristian Romero werkte een poging van Bukayo Saka achter zijn eigen doelman: 1-0. Saka vierde het feestje zoals Spurs-speler James Maddison dat altijd doet, door een onzichtbaar dartpijltje te gooien.

Smullen

Na de openingstreffer nam Spurs de regie over en na een aantal gemiste kansen leverde dat vlak voor rust toch nog de gelijkmaker op. Aanvoerder Heung-min Son maakte er 1-1 van. Helaas moesten de spelers daarna verplicht 15 minuten gaan rusten.

Desondanks bleef na de pauze het tempo lekker hoog. Na ingrijpen van de VAR kreeg Arsenal een penalty. Opnieuw was Romero de pineut, hij veroorzaakte hem. Saka ramde hem binnen. Een minuutje konden The Gunners genieten van hun voorsprong. Na een slippertje van Jorginho bediende Maddison zijn aanvoerder Son en die maakte er beheerst 2-2 van.

Bekijk hier de samenvatting:

Daar eindigde de wedstrijd mee, al gingen beide ploegen (vooral Arsenal) in de slotfase nog vol voor de 3 punten.