🎥 | Heet avondje in Valencia koelt na rust af, Griezmann maakt enige goal

Getty

Jeroen Rooseboom • 01:57, 30-08-2022 / Laatste Update: 06:24, 12-12-2023

Het was in alle opzichten een verhit avondje bij Valencia - Atlético Madrid. Vooral voor rust liepen de emoties een aantal keer hoog op na ingrepen van de VAR. Uiteindelijk besliste Antoine Griezmann het duel met een van richting veranderd schot in het voordeel van Atlético.

Al na 4 minuten schoot Alvaro Morata de bal in het doel van Valencia, maar hij stond buitenspel. Daarna was het de beurt aan Valencia om een goal afgekeurd te zien worden, al was deze wel van een ongekende schoonheid. Yunus Musah schoot van grote afstand de bal keihard achter Jan Oblak, maar in de aanloop naar de goal was er een overtreding gemaakt. De VAR greep in en keurde de goal af.

𝐖𝐀𝐓 𝐄𝐄𝐍 𝐒𝐓𝐑𝐄𝐄𝐏! 😱

Valencia lijkt op fantastische wijze op een 1-0 voorsprong te komen, maar de goal wordt afgekeurd... ❌#ZiggoSport #LaLiga #ValenciaAtleti pic.twitter.com/6hgi4Ci67k

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) August 29, 2022

In de nasleep hiervan kreeg heethoofd en coach van Atleti Diego Simeone een gele kaart.

Rood, of toch niet?

Op slag van rust werd de VAR weer aan het werk gezet. Morata werd op weg naar het doel gevloerd door Thierry Correia. Scheidsrechter Cuadra gaf hem rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler, maar zijn collega's achter de schermen vonden dat wel erg zwaar gestraft. Correia kwam weg met geel.

ROOD... tóch niet! 👀

Thierry Correia haalt de (bijna) doorgebroken Álvaro Morata neer en krijgt uiteindelijk een gele kaart 🔍#ZiggoSport #LaLiga #ValenciaAtleti pic.twitter.com/Ig74XAvGZr

Er werd geen goal meer gemaakt die wel door de VAR-keuring kwam en dus was de ruststand 0-0.

Griezmann

Na rust leek iedereen een beetje gekalmeerd. Valencia vond dat het recht had op een penalty nadat Marcos Andre over een Atlético-been struikelde. Maar Cuadra vond het niks en ook de VAR hield zich stil.

Atletico Madrid werd in de 2e helft sterker. Dat resulteerde in een gelukkige goal voor invaller Antoine Griezmann in de 65e minuut. Hij stond koud in het veld toen zijn schot werd aangeraakt en dat zorgde ervoor dat Valencia-keeper Giorgi Mamardasjvili de bal niet meer kon keren.

Nóg een afgekeurde goal

Atletidacht 5 minuten voor tijd haar voorsprong te kunnen verdubbelen, maar Mattheus Cunha stond buitenspel. Hij knikte een voorzet uit een vrije trap van Griezmann binnen, alleen stond hij achter de laatste verdediger. Daarna kreeg Atlético nog een paar goede mogelijkheden om te scoren.

Bij Valencia was de tank na een uur spelen al leeg. Zij hadden niets in te brengen in de 2e helft. Het lukte de Madrilenen niet om nog een keer te scoren en zo eindigde de wedstrijd in 0-1.