Heftig: Luton Town-aanvoerder Tom Lockyer zakt (opnieuw) in elkaar

Pim Huberts • 18:47, 16-12-2023 / Laatste Update: 21:14, 07-01-2024

Het Premier League-duel tussen Bournemouth en Luton Town is stilgelegd. Luton Town-aanvoerder Tom Lockyer zakte uit het niets in elkaar. Teamgenoten zijn geschrokken, maar de 29-jarige Lockyer is weer aanspreekbaar. Lockyer heeft een hartstilstand gehad, zo meldt Luton op X.

De verdediger uit Wales zakte eerder dit jaar ook al in elkaar. In de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League, verliet hij het veld in een brancard. Later is hij geopereerd aan zijn hart. Hij vierde de promotie in het ziekenhuis.

Niemand in de buurt

Na een uur gespeeld te hebben, ging het opnieuw mis. Zonder dat de bal bij hem in de buurt ging hij naar de grond. Direct werd de wedstrijd stilgelegd en kwam er medische assistentie.

Nederlanders

Inmiddels is de wedstrijd definitief gestaakt. Het stond 1-1. Justin Kluivert stond in de basis bij Bournemouth op het moment van het incident. Tahith Chong en Tim Krul zaten op de bank van Luton.

Dost

Het ineen vallen van Lockyer doet denken aan een soortgelijk incident met Bas Dost. Hij stortte eerder dit seizoen bij de wedstrijd tussen AZ en NEC ook uit het niets ter aarde. Dit bleek door een hartritmestoornis te zijn. Hij is nu druk bezig aan zijn herstel.