Heftige beschuldiging aan adres Sven Mislintat: 'Misschien wel smerige deals bij alle 12 transfers'
i

ANP

Heftige beschuldiging aan adres Sven Mislintat: 'Misschien wel smerige deals bij alle 12 transfers'

Eimert Pruis • 15:59, 27-09-2023 / Laatste Update: 20:06, 11-12-2023

Sven Mislintat zou niet alleen bij de transfer van Borna Sosa bijzondere dingen gedaan hebben, ook bij andere Ajax-transfers zou de voormalig technisch directeur hebben aangedrongen bij spelers om van zaakwaarnemers te wisselen. Dat oppert Gerben Everts. Hij is directeur van de vereniging van effectenbezitters en heeft met Ajax te maken omdat de club een beursgenoteerd bedrijf is.

Als Ajax-targets niet van zaakwaarnemer zouden wisselen, dan zou hun droomtransfer naar Ajax niet kunnen doorgaan. Dat zou Mislintat tegen spelers, zoals Sosa, hebben gezegd. "Dat gold dus klaarblijkelijk ook voor andere spelers. Dat is misschien in het voetbal gebruikelijk, maar bij een beursgenoteerd bedrijf kan dat écht niet", zegt Everts tegen het NOS-radioprogramma Langs de Lijn. De zaakwaarnemer waar de speler naartoe moest switchen was Arthur Beck van AKA Global. Dat makelaarskantoor heeft aandelen in Mislintats data-bedrijf.

Appjes van spelers

"Er schijnen appjes van spelers te zijn die vlak voordat de transfer zou kunnen plaatsvinden te horen hebben gekregen dat het alleen kan met de zaakwaarnemer waar Mislintat een deal mee heeft", aldus de directeur. Het is dus maar de vraag of het alleen bij Sosa en ook alleen maar bij die twaalf transfers is gebeurd. Het zou dus kunnen dat transfers niet zijn doorgegaan omdat de target niet van zaakwaarnemer wisselde.

Groot deel

Everts kan niet bevestigen dat het bij alle 12 de zomertransfers het geval was. "Een groot deel van die 12 in ieder geval wel."