Hélène Hendriks verklapt grootste blunder: 'Toen vroeg ik doodleuk of hij ging wisselen'
i

Pro Shots

Hélène Hendriks verklapt grootste blunder: 'Toen vroeg ik doodleuk of hij ging wisselen'

Bart van der Wijst • 17:01, 16-02-2023 / Laatste Update: 00:31, 12-12-2023

Hélène Hendriks is inmiddels al jarenlang een vast gezicht bij het Nederlandse voetbal. De dolenthousiaste Brabantse presenteert wedstrijden in de Eredivisie, maar is ook de tafelvrouw bij wedstrijden in de Europa en Conference League. Donderdagavond mag ze weer, dus sprak FHM in een exclusief interview met haar.

Het hele interview lezen? Check het hierrr bij onze collega's van FHM!

Met Ajax - Union Berlin en Sevilla - PSV belooft het een mooie avond te worden. Hendriks heeft er dan ook zin in. "Ja, het zou ook wel gek zijn als ik nu nee zou zeggen. Maar ik heb er hartstikke veel zin in", zei ze.

Favoriete stadions

Door haar werk is de presentatrice al in vele stadions geweest. Wat is haar favoriet? "Ik heb dus niet zoveel met die hele nieuwe stadions, hoewel Atletico wel echt heel bijzonder is. Dat is echt heel mooi. Ik heb meer met clubs die echt in de stad liggen. Liverpool bijvoorbeeld. Het heeft met de hele entourage te maken, alles eromheen, dat You’ll Never Walk Alone. Ik hou van authenticiteit."

Het is dan ook niet gek dat Hendriks in Nederland graag bij Go Ahead Eagles komt. "Daar zitten van die leuke oude elementen in. Dat kneuterige. Daar hou ik van. De Kuip is trouwens ook prachtig. Als die tunnel opengaat, of het hele stadion schudt als ze scoren."

Blunder

In het interview verklapt Hendriks ook haar grootste blunder. "Ik schaam me niet zo snel hoor. Nou één keer, maar dat is echt al lang geleden. Ik deed NAC – PEC Zwolle en in die tijd spraken we dan in de rust de assistent van de ploegen", herinnerde de Brabantse zich.

"Ik had René Hake, die was assistent van PEC, en mijn geluid viel uit. Ik verstond dus geen bal van hem. De muziek stond hard en het was rumoerig en hij vertelde al wie hij wisselde. Toen vroeg ik doodleuk of hij nog ging wisselen. Ja, dat ziet er stom uit voor de buitenwacht maar dat heb je met techniek. Daar kun je ook niet zoveel aan doen."

FHM

Hendriks stond vorig jaar in de top-100 van de FHM500. Dat doet haar niet bijzonder veel. "Als je daarin gewaardeerd wordt, is dat alleen maar mooi toch. Ja, mij boeit het echt niet dat ik in zo’n lijst sta maar er zijn meiden die er heel blij van worden. Hartstikke goed."