Henk de Jong vanwege gezondheidsredenen per direct weg als trainer van Cambuur
i

Getty Images

Henk de Jong vanwege gezondheidsredenen per direct weg als trainer van Cambuur

Sjors Tanis • 16:14, 20-10-2022 / Laatste Update: 10:19, 08-01-2024

Henk de Jong is per direct gestopt als trainer van SC Cambuur. De 58-jarige Fries moet het om gezondheidsredenen voor gezien houden. Dat meldde de Friese club uit de Eredivisie donderdag.

De 58-jarige De Jong keerde in de zomer van 2022 terug van eerdere afwezigheid wegens een cyste in zijn hoofd. De coach moest concluderen dat het toch niet gaat en heeft daarom, mede op doktersadvies, besloten om zijn taken als hoofdtrainer per direct neer te leggen.

Tijd om te herstellen

"Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt", aldus De Jong op de website van Cambuur. "Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vindt is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters", aldus De Jong.

"Als hoofdtrainer van een Eredivisieclub krijg je geen tijd om volledig te herstellen en daar ga ik nu echt goed de tijd voor nemen. Daarna gaan we kijken wat de toekomst brengt, waarbij een andere rol binnen SC Cambuur zeker tot de mogelijkheden behoort."

Wie wordt opvolger?

Pascal Bosschaart en Martijn Barto nemen de taken van De Jong voorlopig over. De Friese club zegt op korte termijn op zoek te gaan naar een opvolger.