Henk de Jong van plan om weer te coachen: 'Snap als Sjors Ultee mij als bedreiging ziet'
i

Pro Shots

Henk de Jong van plan om weer te coachen: 'Snap als Sjors Ultee mij als bedreiging ziet'

Pim Huberts • 18:33, 19-06-2023 / Laatste Update: 08:37, 12-12-2023

Henk de Jong wil na de zomer weer terugkeren als trainer in het betaal voetbal. Of dat Cambuur wordt, laat hij nog in het midden. Vorig jaar stopte de Cambuur-trainer op doktersadvies vanwege een cyste in zijn hoofd. "Ik ben gewoon weer normaal", vertelde hij aan Omrop Fryslân.

De cyste van de 58-jarige trainer is in maart met succes voor een groot deel operatief verwijderd. Hoewel hij nog herstellende is, gaat het nu al stukken beter. "Ik wil niet afgekeurd worden, ik wil weer werken."

2 hoofdtrainers

De Jong heeft zijn contract bij Cambuur onlangs met een jaar verlengd. Hij maakte gebruik van de optie dat eenzijdig te doen, meldt Omrop Fryslân. De Friese club heeft nu in principe 2 hoofdtrainers, want Sjors Ultee, die werd aangetrokken als vervanger van De Jong, heeft ook nog een contract voor een jaar.

Bedreiging voor Ultee

"Ik wil niet op Ultee zijn plek solliciteren, of wat dan ook. Ultee is trainer van Cambuur en heeft gewoon een contract. Ik was ziek en zou nooit terugkomen", verduidelijkt De Jong in de podcast. "Laat 100 procent duidelijk zijn dat ik altijd wil samenwerken, maar ik snap Ultee volledig als hij mij ook wat als een bedreiging ziet", zegt De Jong. "Dan ga ik gewoon andere dingen doen."

KKD-kampioen

De Jong werd in 2013 en 2021 kampioen met Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie. In het seizoen 2021-2022 eindigde hij als 9e met de club in de Eredivisie. Afgelopen seizoen degradeerde de club uit Leeuwarden.